söndag 31 januari 2010

I veckan som gick var Åsa och Love här och hälsade på oss. Det blev inte riktigt som planerat. De kom i tisdags kväll och skulle stannat tills fredag. Men på onsdagen vaknade Åsa med 39 graders feber och som om inte det vore nog var Love rätt förkyld och hostig också. Åsa blev ganska snart bättre men Love blev sämre och sämre. På Torsdagen var Filip också sjuk och Love hostade och var väldigt hängig. Det resulterade i att Åsa bestämde sig för att boka om sin biljett och flyga hem ett dygn tidigare än planerat. Ett flyg som sedan visade sig vara försenat så stackars Åsa fick vänta i flera timmar på flygplatsen.
Det var ju såklart mysigt att träffa dom ändå men det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Nåja, sånt är livet.













En annan sak som börjar bli lite påfrestande är den här eländiga snön som aldrig tycks ta slut. Tyskar är dessutom helt ovana vid dessa mängder snö och överallt står det insnöade bilar och barnen får en lättare hjärnskakning efter en kort åktur i vagnen. Dom har nämligen inga snöplogar här. I stan borstar de bort snön. GANSKA ineffektivt kan man säga. Snön innebär även att vi inte kan ta oss härifrån. Vi hade planerat att åka till Berlin förra helgen men det fick vi ställa in. Och nu i helgen har det snöat ÄNNU mer och det ska tydligen fortsätta hela veckan, så det verkar som att vi inte tar oss härifrån nästa helg heller.
Men vi gör vårt bästa för att hålla humöret uppe och det är rätt mysigt att vara insnöade. En annan sak som är lite jobbig med vintern är alla kläder.
Det tar mig en halvtimma att klä på båda barnen på morgonen, ytterkläderna alltså.
Men då ska ofta Freja bråka lite om vad hon ska ha och inte ha på sig, så effektiv tid skulle jag säga att det tar ca 15-20 minuter att göra oss redo.
Det slutar ganska ofta i att Nils är färdig långt tidigare än vad Freja är, så att han får sitta med alla kläder på sig och vänta. Det brukar funka i ett litet tag men när han är högröd i ansiktet och inte kan röra sig (pga mängden kläder han har på sig) så brukar han tröttna. Och som vanligt när Nils säger ifrån så gör han det med besked.
Från noll till hundra skulle man kunna säga. Då blir det fart på syrran.
Freja i sin tur vill varje morgon ha regnkappa över ett linne. Endast!!
Och varje morgon får jag säga, njae det där blir nog lite kallt idag.
Och varje morgon blir hon skitsur och säger "Iiiinte ovelålen (overallen)".
Det finns ett stort missnöje hos Freja mot den svindyra overallen jag köpte på Polarn och Pyret. Jag fattar inte det. Den är ju jättefin och verkar jätteskön.
Jag skulle typ vilja ha en själv när det har varit så här kallt. Men inte Freja. Nä hon vill ha regnkappa, bara ben och ett linne. Inga som helst konstigheter.
En morgon tog jag ett kort på alla ytterkläder barnen har på sig.
Henke och Emilia - Det här är vad som väntar er om ni flyttar till nordliga breddgrader. Det känns väl lockande!!
Det är såklart inte bara negativt med snön. Det är väldigt vackert ute just nu. Och dessutom kan man bygga snögubbar vilket vi gjorde idag.
Jag tycker vår snögubbe ser väldigt mallig ut. En LV väska på den och den skulle passa i vilket modemagasin som helst.







Förresten, vi bor på den tredje våningen i det gröna huset. Och bilderna med det röda huset är tagna på vår innergård. (Ja, huset är grönt på framsidan och rött på baksidan)

1 kommentar:

  1. Ha ha ha linne och regnkappa låter ju hur fint som helst. Det är väl konstigt att föräldrar inte kan förstå att det inte är lika fint med ovelålen:-D
    Annars är det ju underbart med alla bilderna och det ser ju ut att vara en så fin stad ni bor i.
    Hur går det med fina Frejan och inte ha blöja?
    Puuss. /Lina

    SvaraRadera