måndag 11 januari 2010

Tillbaka i Wismar

Jaha, då var man tillbaka i Wismar efter en mysig Jul, trots diverse sjukdomar.
Resan hem från Kalmar var HEMSK. Det tar normalt 8 timmar. Den här gången tog det 12. Snökaos, bilköer och fel på båten var orsaken till detta. INTE roligt.
Freja är snäll som en ängel i bilen och höll humöret uppe på oss allihop. Tja eller inte på Nils förresten. Han är bara snäll när han sover i bilen. När han är vaken SKRIIIIKER han på högsta volym. Sjukt jobbigt. Men det går nog över snart. Annars kommer han finnas under "Skitungar till salu" på Blocket.

Freja har börjat på sitt dagis igen och de har i Januari och Februari Törnrosatema. Det betyder att de utgår ifrån Törnrosasagan i alla aktiviteter som de gör under en period i januari. Varje dag är det en ny aktivitet med Törnrosatema. Ibland bakar de, ibland ritar de och ibland gör de små rollspel. Allt för att barnen ska stimuleras till utveckling. Det är verkligen ett bra dagis vi har fått till Freja. Hon tycker om att vara där men hon skulle ju helst av allt vara hemma heeeeela tiden. Men när hon väl är där så leker hon och deltar i alla aktiviteter.

En cool sak är att det inte finns några direkta leksaker på Frejas dagis.
Det finns klossar och lådor av trä, de kan också vända och vrida på sina små bord och stolar så att när de inte används som bord och stol, så kan det bli en båt eller liknande. Och så hänger det gungor ifrån taket. Freja älskar att gunga, och blir skitsur när någon annan vill ha gungan så att hon får vänta på sin tur.

I februari ska de ha karneval på dagis. Då ska de klä ut sig till någon av figurerna i Törnrosasagan. Jag frågade Freja om hon helst ville vara en prinsessa, prins eller en häxa (ja jag vet att det egentligen är en ond fe) och då tittade hon förolämpat på mig och sa IIIINNNTE HÄSSA.... FIIIN SESSA Eja vara, . Så, så får det bli såklart.
Hon fick en "jättefin" prinsessdräkt av Josse och Co i julklapp, men den är på tok för stor. Hon ser på pricken ut som IT när hon har den på sig.
Så vi fick köpa en ny prinsessdräkt till henne. Eller, jag köpte en balerinadräkt istället. Det är ju ungefär som en prinsessdräkt. Hon fattar iafl inte skillnaden och tycker att hon är såååååååå fin, extra fin tycker hon att hon är när hon har julgransglitter i håret. Fast i Frejas värld är det inte alls julgransglitter utan en vacker prinsesskrona såklart. Kolla här....






Det roligaste Freja vet är när man driver med Nils. Hon tycker jättemycket om sin lillebror och gullar och gossar med honom varje dag. Men det absolut roligaste tycker hon är när man klär på honom knäppa saker.
Häromdagen när jag kom in i hennes rum hade hon satt på honom en tomteluva och en rosa tiara över det. Nils, som är världens gladaste bara han får vara med, satt på golvet med ett stort leende på läpparna och såg rätt rolig ut med sin märkliga outfit.
Han är verkligen världens snällaste vår Nils. Men ATTANS vilken röst den lilla mannen har. Jag vet preciiis vem han brås på. Filip pratar ju inte direkt lågt. :-)
Men för det mesta är han iafl världens sötaste och raraste lilla kille. Han har lärt sig att klappa i händerna och just nu är den roligaste leken "tittutleken". Jag tycker personligen att den leken är sjukt tjatig men, men vad gör man inte....
Han är rätt tålig också, lilla Nils. Här har Freja (ok med lite hjälp av mig), hehe klätt ut honom till en fjäril. Jag tycker mest att han ser ut som en tjock liten fluga. Men en ganska söt sådan.


1 kommentar:

  1. Ha ha ha gud vad rolig och Freja "is such a ham" som min amerikanska familj sa när ungarna uppenbarligen gillade att bli plåtade. Och Nils som en strandad fjäril är urgulligt. Ett tips är att när ungarna är för stora för att driva med genom att klä ut dem kan man skaffa katt och göra det med dem. Ja, du vet ju. Du testade ju det ganska ofta när vi växte upp:-) KRAAAAAM från Line-Bine!

    SvaraRadera